Ceny pro nejlepší ženy Česka, 28.1.2016

Vprostorách Fora Karlín byly vyhlášeny výsledky tradiční ankety TOP ženy Česka, kterou pořádají vydavatelství Economia a jeho Hospodářské noviny. Oceněno bylo celkem 50 žen, polovina v oblasti byznysu a polovina ve veřejné sféře.

Vítězkou 11. ročníku ankety v byznysové kategorii se stala finanční ředitelka skupiny Agrofert Petra Procházková. Na druhém místě skončila finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková a bronzovou příčku obsadila generální ředitelka firmy GlaxoSmithKline v Česku Monika Horníková.
Letos poprvé porota oceňovala také TOP 25 žen české veřejné sféry. Na špičce této kategorie se umístila vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová. Jako druhá skončila senátorka Eva Syková, která zároveň řídí Ústav experimentální medicíny Akademie věd ČR. Třetí příčku v kategorii veřejné sféry obsadila ředitelka Nadace Charty 77 Božena Jirků.
Do síně slávy letos vstoupila sběratelka a mecenáška umění Meda Mládková. 

Top ženy 2

Foto popis| Výměna zkušeností Na slavnostním večeru ve Foru Karlín se potkala Jana Švenková (vlevo) ze společnosti Mazars, která byla partnerem akce TOP ženy Česka, s porotkyní ankety a vedoucí partnerkou firmy EY Magdalenou Souček.

Publikováno v časopise Ekonom, 28.1.2016.